SEO teksto pavyzdys su paaiškinimas

Taisyklingi SEO tekstai arba straipsniai su pavyzdžiais ir su mano komentarais bei patarimais. Nemokamus SEO straipsnius ir patarimus Jums siūlo svetainės ADMINISTRATORIUS elektroninių parduotuvių kūrimas.

 

1. TITLE

Parenkite puslapio Antraštę (angl.: Title):

  1. Vienas iš svarbiausių elementų Jūsų internetinio puslapio optimizacijoje.
  2. Turėtų atsispindėti pagrindinis raktinis žodis.
  3. Antraštėje rekomenduojama rašyti nedaugiau kaip 70 simbolių (t.y. 4-8 žodžiai). Be to raktiniai žodžiai turėtų būti atskirti ne jungtuku ir, ne kableliu, ne tašku ar kitokiu simboliu, o šiuo ženklu esančiu kabutėse „|“. Šio ženklo paieškos sistemos nemato.
  4. Kiekviename Jūsų internetinės parduotuvės/svetainės puslapyje Title turėtų būti skirtingas, kad nebūtų dubliuojama.
  5. Svarbiausi raktiniai žodžiai rašomi pradžioje.

TITLE PAVYZDYS:

Mikroautobuso nuoma | Mikroautobusu nuoma | Mikroautobusai

Komentaras: panaudoti pagrindiniai raktažodžiai

 

2. META ŽYMOS APRAŠYMAS

Meta žymos aprašymas (meta description) :

  1. Turi būti patrauklus ne tik paieškos sistemų „robotams“, bet ir žmonėms.
  2. Įtraukite ir raktažodžius („robotams“) ir aprašykite patraukliai, kad patraukti potencialius klientus. Apie nemokamą prekių pristatymą ir visa ką geriausiai galite pasiūlyti klientui.
  3. Šį aprašymą aprašyti tinkamai, nes ši teksto dalis paprastai matome, kai įvedame į google norima paieškos žodį, o mums išmetą visą sąrašą tinklapių, o po kiekvienu tinklapiu yra trumpas tekstas. Va štai čia ir yra Meta žymos aprašymas. Jis skirtas tiek paieškos sistemų robotams tiek žmonėms.
  4. Naudoti iki 160 simbolių, nes tik tiek google robotai perskaito.
  5. Panaudokite raktinius žodžius kuriuos naudojote ir antraštėje (Title).
  6. Papildomai, kaip pavyzdį pasižiūrėkite savo konkurentų meta žymos aprašymą:

View Source: Firefox: ctrl+u:

 

3. META ŽYMOS RAKTAŽODŽIAI

Meta žymos raktažodžiai (meta keywords):

  1. Matomi tik paieškos sistemų „robotams“
  2. Ne tokie svarbūs, bet taip pat pravartu užpildyti teisingai.
  3. Naudoti iki 160 simbolių.
  4. Naudokite Jūsų pagrindinius raktinius žodžius bei jų variacijas (t.y. su dažniausiai pasitaikomo klaidom), kurias naudojote prekės aprašyme.
  5. Kodėl pavartoti ir su dažniausiai pasitaikomomis klaidomis: o gi todėl kad ir žmonės ieškodami paieškos sistemose dažniausiai patingi parašyti nosines, sudėti taškelius ant ė, ar parašyti žodžius su ū ilgąja. Nes raktinis žodis "prekės" ir žodis "prekes" - jau yra skirtingi du raktiniai žodžiai.

View Source: Firefox: ctrl+u:

Meta žymos raktažodžiai (meta keywords) PAVYZDYS:

  1. Mikroautobusu nuoma, Mikroautobuso nuoma, Mikroautobusų nuoma, Mikroautobusu nuoma Vilniuje, Mikroautobusu nuoma Vestuvems

Komentaras: panaudoti pagrindiniai raktažodžiai, tačiau jie nematomi vartotojams, o tik paieškos sistemoms. TAČIAU google jau nuo 2012 metų į meta raktažodžius mažai kreipia dėmesio, todėl neverta labai daug laiko skirti.

El-parduotuvės, internetinės parduotuvės kūrimas, o SEO patarimai Jums nemokamai.

 

4. SEO STRAIPSNIS, KOKS JIS TURI BŪTI:

  1. Unikalus SEO straipsnis
  2. Nekopijuotas, nes bus atpažinta kopija ir tuomet jo vertė praktiškai nulinė
  3. H1, h2, h3, h4 naudojimas prieš kiekvieną pastraipą juose įtraukiant raktinius žodžius
  4. H1 naudokite tik vieną kartą
  5. H2 taip patat 1 kartą, na daugiausiai 2 kartus
  6. H3-H4 pagal poreikį
  7. Pavyzdys kaip atrodo H1 HTML‘e:
    <h1>Mikroautobusų nuoma</h1>
  8. Pridėkite papildomą title, visur kur įmanoma: Mikroautobusai
  9. Raktažodžių tankis (teksto ir raktažodžių santykis):
  10. Neperkraukite raktažodžių, nors ir norisi pavartoti kuo daugiau, bet naudokite protingai. Pvz.: 300 žodžių tekste panaudokite 3-4 kartus raktažodį.
  11. Tekstas turėtų būti ne mažiau 300 žodžių. Na kuo daugiau unikalaus teksto tuo geriau.
  12. Rašydami tekstą būtinai pavartokite 3-5 kartus jūsų raktinį žodį. Be to šį raktinį žodį paryškinkite, kitą kart pabraukite (Underline), kitą kart parašykite (Bold), kitą kartą pasvyruoju šriftu (Italic). Tokiu atveju paieškos sistemų robotai labiau atkreips dėmesį į raktinį žodį ir t.t.

seo tesktas antaštės vieta

elektronines parduotuves seo

 

5. TEKSTO PAVYZDYS - KAIP ATRODO TEKSTAS HTML‘E:

<h1>Mikroautobusų nuoma</h1>

<h2>Mikroautobusai -visomis progomis</h2>

<p><strong>Mikroautobusai</strong> tai transporto priemonė skirta keleivių vežimui. <em>Mikroautobusai</em> dažniausiai būna nuo aštuonių iki dvidešimties vietų. Šių transporto priemonių paklausa yra pakankamai didelė, nes jie palyginti su autobusu yra maži, bet talpina pakankamai didelį kiekį keleivių. Todėl tokie <strong>mikroautobusai</strong> ir yra gana populiari pasluaga.</p>

<h2><strong>Mikroautobusu nuoma Vilniuje</strong></h2>

<p>Nuomojami mikroautobusai 16 arba 19 vietų<strong>mikroautobusai</strong>. <strong>Mikroautobusu nuoma Vilniuje</strong>galima tik su vairuotoju. <strong>Mikroautobusai</strong> yra vairuojami profesionalių ir patyrusių vairuotojų. Vairuotojai yra komunikabilūs, bei dauguma jų kalba lietuvių, rusų, lenkų, anglų kalbomis. Mikriukai turi webasto šildymo sistemą, todėl išsinuomavę mikroautobusą šaltuoju metų laiku galite būti tikri kad įlipsite į šiltą transportą net ir po ilgo sustojimo. Dauguma nuomojamų 19 vietų<em> mikroautobusų</em> turi mikrofoną, todėl puikiai tinka įvairių ekskursijų metu <strong>Vilniuje</strong> ar kituose miestuose. Mikroautobusai turi didelį panoraminį stoglangį. Mikroautobuse būna net keli šildytuvai (kairėje ir dešinėje) todėl visame salone pastovi temperatūra.</p>

<h3>Mikroautobusų nuoma</h3>

<p>Jums galime pasiūlyti <strong>Mikroautobusų nuomos paslaugas</strong>, kurios pasižymi kokybišku ir šiuolaikiniu aptarnavimu, o kokybė puiki. <a href="http://nuomapigiau.lt/mikroautobusu-nuoma" title="Mikroautobusu nuoma"><strong>Mikroautobusų nuoma</strong></a> yra viena iš populiariausių paslaugų jau ne vienerius metus didžiuosiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Klaipėdoje, bei kituose miestuose. Mikroautobusų nuoma tai tokios paslaugos, kuriomis žmonės naudojasi įvairioms progomis, šventėms, bei renginiams. Be to mikroautobusus nuomoja vestuvėms arba tiesiog išvykai su draugais. Mikroautobusas, tai tokia transporto priemonė kuri talpina nuo 8 iki 19 keleivių. Mikroautobuso privalumas yra tas kad mikroautobusas yra manevringa ir nedidelė transporto priemonė tačiau talpina net iki 19 ar 20.</p>

<p>privalumas yra tas kad mikroautobusas yra manevringa ir nedidelė transporto priemonė tačiau talpina net iki 19 ar 20.</p>