Padarykite internetinės parduotuvės/svetainės žemėlapį – sitemap

Svetainės ar internetinės parduotuvės žemėlapyje yra atvaizduojamas visas parduotuvės turinys. Tačiau reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad yra du svetainės žemėlapio tipai:

1. Vartotojams. Pavyzdys čia: https://nuomapigiau.lt/sitemap

elektronines parduotuves svetaines zemelapis - sitemap

2. Paieškos sistemoms. Pavyzdys čia: el-parduotuve.lt/sitemap.xml

elektronines parduotuves svetaines zemelapis - sitemap

Vartotojams skirtas svetainės žemėlapis tai yra vienas iš elektroninės parduotuvės puslapių pasiekiamų vartotojui. Žemėlapyje yra visa elektroninės parduotuvės struktūra ir nuorodos į visus parduotuvės puslapius. O tai tiesiog palengina vartotojui navigaciją parduotuvėje, nes aiškiai matyti svetainės struktūrą.

Paieškos sistemoms skirtas el-parduotuvės žemėlapis: sitemaps.xml.Šis internetinės parduotuvės žemėlapis yra skirtas ne vartotojams, o paieškos sistemoms, kad paieškos sistemų robotai lengviau ir greičiau aptiktų visą svetainės turinį.

Įsigijus Opencart elektroninę parduotuvę nereikės papildomai rūpintis svetainės žemėlapiu, kadangi jis yra opencart parduotuvės dalis. Svetainės žemėlapio aktyvavimas čia (prisijungus prie el-parduotuvės administravimo panelės): MODULIAI-->Produktų sklaidos kanalas

  • Google Base
  • Google svetainės žemėlapis

Jums tereikia įsitinkinti, kad jie instaliuoti (jei ne spauskite instaliuoti) ir aktyvuoti (jei ne tiesiog redaguokite ir aktyvuokite).

 

www.el-parduotuve.lt - elektroninių parduotuvių kūrimas.